BLOG

Orez cu prune uscate

Reteta aceasta ma duce cu gandul la bunica mea de la Bogati, deoarece ea obisnia sa ne-o gateasca destul de des in zilele de post. Pentru ca astazi este vineri, am considerat ca e ziua potrivita sa impartasesc cu voi aceasta reteta, care pe mine ma duce cu gandul la copilarie si la curtea bunicilor.

Prunele dupa ce erau culese erau puse la soare la uscat si rezultau „poame” (cum le spunea bunica, adica prune uscate).

In cele ce urmeaza va voi prezenta reteta de orez cu prune uscate, culeasa din cartea „Bucate de post” a lui Radu Anton Roman.

Ai nevoie de urmatoarele:

1 strachină de prune urscate

1 cană de orez (eu am folosit orez integral, dar bunica mea folosea orez simplu, alb)

1 ceapă

ulei

Prunele se pun la inmuiat în apă rece cam un ceas.

Se taie ceapa mărunțiș, se călește intr-un pic de ulei, apoi se adaugă orezul.

Se încinge bine orezul, să-și schimbe culoarea, apoi se adaugă și prunele.

Se umple cratița cu apă rece și se dă la cuptor, până se umflă orezul, cam o jumătate (și mai bine) de ceas.

Pofta buna!

IMG_7523Cartea din care am cules reteta, „Bucate de post” a lui Radu Anton Roman

IMG_7518Ingredientele pe care le-am folosit eu

IMG_7537Orezul scos din cuptor

IMG_7539Bubulina gospodina direct din buacatarie 🙂

Daca ti-ar placea si tie un sort de bucatarie precum cel din imagine sau daca vrei sa faci un cadou inedit unei pasionate de bucatarit, poti alege un sort de bucatarie personalizat cu mesaj si chenar de motive traditionale romanesti de aici.

Bubulina gospodina!

Daniela TilaOrez cu prune uscate
Distribuie acest articol

Intra in discutie