De vizitat

IMG_8342.jpg

Drumetie la Telega si Crucea Domnitorului de la Melicesti

Acum cateva saptamani am fost intr-o frumoasa drumetie la Telega, alaturi de copii veseli si frumosi si parintii acestora!

Mai exact, am strabatut 5 km pe dealurile din imprejurimi pana la Crucea Domnitorului de la Melicesti, locul unde initial trebuia sa se construiasca Castelul Peles.

Am mers prin padure, prin fanete, am admirat livezi. Am gustat din toate cate le-am cunoscut sau le-am aflat: porumbe, macese, catina, paducel si prune.

Unde este Telega? Destul de aproape de Bucuresti, mai exact la 94 km, in judetul Prahova (Muntenia). Este situata in apropiere de orașele Campina, Breaza si de localitatea Brebu. Cu masina se ajunge cam intr-o ora si jumatate.

In ceea ce priveste Crucea Domnitorului de la Melicesti, istoria spune ca, Regele Carol I viziteaza locurile pentru ca isi dorea sa construiasca aici Castelul Peles, dar considera un semn rau accidentarea calului sau si il muta la Sinaia, moment marcat prin monumentul „Crucea Domnitorului” din satul Melicesti, monument realizat de sculptorul Paul Focseneanu in 1866.
Pe cruce sta scris:
” Aceasta sacra Cruce s–a ridicat spre menirea fericitei calatorii a Mariei sale Domnului Romanilor Carol I, Principe de Hohenzollern, prin acestu judetu Prahova si a trecerii inaltimei sale peste acestu piscu de la Milicesti in anul 1866 mergind de la Telega”

Va recomand cu drag o asemenea drumetie, intr-o zi insorita, alaturi de copii si va las sa admirati fotografii realizate in drumetia noastra!

Cu ocazia acestei drumetii, pentru echipamentul lejer am ales sa imbrac tricoul cu origini, cusut chiar de mine si personalizat dupa sufletul meu 🙂

Daca ti-ar placea si tie un asemenea tricou sau daca vrei sa oferi cuiva drag unul, il poti comanda aici.

De asemenea, daca esti in cautarea unui cadou cu suflet romanesc, lucrat manual poti vizita magazinul nostru.

Drumetie placuta!

Cu drag,

Daniela

img_8340 img_8341 img_8342 img_8343 img_8344 img_8345Purtand tricoul cu origini de la Semnele Satului

img_8346 img_8347 img_8348 Privelistea de langa Crucea Domnitoruluiimg_8349

Crucea Domnitorului de la Melicestiimg_8350Timp de odihna si de admirat peisajul de la Crucea Domnitorului, Melicesti img_8352

img_7192

Tricoul cu origini de la Semnele Satului, personalizat si cusut manual cu brau de motive traditionale argesene si text cu origini

 

 

 

Citeste continuarea
Daniela TilaDrumetie la Telega si Crucea Domnitorului de la Melicesti